Kinesiotapen

Geen klassieke (sport)tape maar elastisch tapen.

 

Elastische Tape is vriendelijker voor de huid dan gewone (sport)tape en het dragen van de tape wordt dan ook als zeer prettig ervaren.

Met Kinesio- of Elastische Tape wordt een gewricht niet "vast" gezet en doordat de elastische tape o.a. ademend is en vochtbestendig met een hypoallergene lijmlaag kun je deze tape zonder problemen enkele dagen laten zitten.

De werking van deze tape is gebaseerd op het feit dat alle weefsels van ons lichaam met elkaar verbonden zijn. Door de speciale eigenschappen van de elastische tape kunnen wij invloed uitoefenen via de huid op de diepere huidlagen, spieren, pezen, banden en botten die daaronder liggen.

 

 

Ik ben opgeleid om Elastische Tape op verschillende manieren aan te brengen en ben nog iedere keer onder de indruk van de voordelen en positieve ervaringen die deze techniek brengt.

De meest opvallende en misschien ook prettigste is de afname van pijn, en mede daardoor ook minder angst om te bewegen. Een verbetering van de spierfunctie door regulering van de spierspanning, een positieve invloed op bloedcirculatie en lymfeafvoer. 

 

Behalve een sneller herstel na een blessure is deze tape ook een goede therapie bij houdings gerelateerde klachten.

Door ondersteuning bij het corrigeren van een betere houding zal er sneller en op den duur blijvende verbetering optreden op een prettige manier die makkelijk toepasbaar is in de dagelijkse routine.