Zwangerschapsmassage.


Deze behandeling is ideaal als je het niet fijn vind om op je buik te liggen of als dat door lichamelijke omstandigheden niet mogelijk is. 

Ik denk daarbij o.a. aan mensen met rugklachten, ouderen, baby,s en natuurlijk... zwangere vrouwen.

Earthlite (zwangerschaps)kussen

warmwaterkussen (hydropillow)


Dit kussen ondersteunt je in elke fase van de zwangerschap. Voor sommigen is het alleen al fijn om (weer) op je buik te kunnen liggen voor anderen geeft het die ondersteuning in het bekken bij het liggen, waar je bij instabiliteit zoveel behoefte aan hebt. 

Tijdens deze massage lig je op een waterkussen dat gevuld is met heerlijk warm water van 37 tot 39 graden. Door dit warme water ontspannen de spieren sneller en wordt de doorbloeding meer gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Ik masseer jouw rug, schouders en bekken door mijn handen en onderarmen tussen jouw lichaam en het kussen te bewegen met behulp van warme massageolie. Door de druk van jouw lichaam op het waterkussen voelt dat heel prettig aan.

 


Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam Spieren en gewrichten worden losser om ruimte te maken voor je baby en als voorbereiding op de bevalling terwijl er juist veel wordt gevraagd van het lichaam door het toenemende gewicht en de verandering in je houding. 

Hierdoor kunnen er klachten ontstaan zoals pijn, kramp en vermoeidheid.

Tijdens deze bijzondere periode verdiend je lichaam wat extra aandacht, het werkt tenslotte voor twee..of misschien wel meer.

Een massage helpt je te ontspannen en kan helpen om klachten te verminderen.

Bovendien bevordert een massage de doorbloeding en het lymfevatenstelsel. Dat is ook goed voor je huid en tegen striae en via de beter doorbloedde placenta komt er meer zuurstofrijk bloed en voedingstoffen bij je baby.

De behandeling bestaat uit het masseren van je voeten, benen, armen rug, nek gezicht en hoofd of een selectie hiervan. Alleen als je dat wenst masseer ik ook je buik maar dat mag en kan je eventueel ook zelf doen zodat je contact kunt maken met je kindje en samen kunt genieten van deze bijzondere massage. Maar elke zwangerschap is anders en elke zwangere vrouw is anders. Net als alle andere behandelingen die ik doe zal ook deze massage helemaal afgestemd worden op jouw eigen lichaam en wensen.

 

Deze massage is speciaal bedoeld vanaf dat je 12 weken zwanger bent tot aan de bevalling. Heb je twijfels of complicaties overleg dan eerst even met je arts of verloskundige.